fbpx

Helsepakke hund

På Lillehammer Dyreklinikk har vi utviklet en helsepakke som er satt sammen for å sikre hunden din best mulig mot sykdom og lidelser.  Ved å abonnere på helsepakken sparer du samtidig penger på behandling, forsikring og andre ytelser på klinikken. Les mer om innholdet i helsepakken HELSEPAKKE HUND her:

 • Årlig helseundersøkelse og vaksinasjon hos dyrlege.
 • Årlig helseundersøkelse hos dyrepleier/assistent, inkludert tannsjekk og vektvurdering og ernæringsrådgivning.
 • Valgfri årlig blodprøve eller konsultasjon
 • Gebyrfri reseptutstedelse
 • Gebyrfritt direkteoppgjør med forsikringsselskapet (gjelder Agria, Dyreforsikringen Norge, Gjensidige og DnB forsikring)
 • 10 % rabatt på varer i butikken
 • Gratis kloklipp 12 ganger i året, utført av klinikkasstent. (eventuell sedasjon kommer tilegg.)

Du får en påminnelse på mail/SMS når det er tid for de faste besøkene på klinikken. Kloklipp og andre konsultasjoner bestiller du selv på telefon eller via klinikkens hjemmeside.

Helseundersøkelse og vaksinasjon

Årlig helseundersøkelse er viktig for å fange opp små forandringer i helsetilstanden på et tidlig tidspunkt, slik at skader og sykdom kan behandles og videre utvikling begrenses mest mulig. Vi undersøker blant annet øyne, ører, nese, tenner og tannkjøtt, lymfeknuter, vekt, pels, hjerte og lunger. Vi snakker om generell forebygging av skader og sykdom, og forhører oss om du som eier har oppdaget forandringer i hundens vaner.

Behovet for vaksinasjon kan være individuelt etter alder, tidligere vaksinasjoner og om du reiser med hunden til områder med mye flått eller til utlandet. Vaksinasjon etter behov mot valpesyke, kennelhoste, smittsom leverbetennelse og parvo er inkludert i pakken, øvrige vaksiner kommer i tillegg.

Helseundersøkelse og vaksinasjon varer inntil 20 minutter.

Årlig helsesjekk hos dyrepleier/assistent

Små endringer i helsetilstanden kan utvikle seg til store problemer hvis det ikke oppfanges tidlig. Vi tilbyr derfor en ekstra årlig sjekk hos dyrepleier/klinikkassistent. Ved helsesjekken vil vår dyrepleier eller klinikkassistent kontrollere hundens vekt og ernæring, samt ta en vurdering av tennene. Dyrepleier/klinikkassistent kan ikke stille diagnoser, men vil gjøre en enkel helseundersøkelse for å avdekke eventuelle ting som bør undersøkes nærmere. Det vil også kunne være aktuelt å ta opp temaer som adferd og trening. I forbindelse med timen kan dyrepleier/klinikkassistent også være behjelpelig med kloklipp eller tilvenning til dette. Denne konsultasjonen varer i inntil 20 minutter.

Blodprøve eller ekstra konsultasjon

Pakken inkluderer en årlig blodprøve, eller en ekstra konsultasjon (inntil 20 minutter) hos veterinær i løpet av året. Vi anbefaler en basisblodprøve ved 2-årsalderen, igjen ved 4 års alder og, deretter annet hvert år fra fylte 7 år. Blodprøvene viser blant annet blodprosent, blodbilde og en bred status på indre organer. Hos unge, friske hunder finner vi oftest ikke noe galt på blodprøvene, men det vil gi oss nyttig informasjon om normalverdiene for akkurat din hund. Da har vi noe å sammenligne med hvis hunden din blir syk senere i livet.  Ved regelmessige undersøkelser og blodprøver kan vi lettere fange opp endringer på et tidlig tidspunkt, slik at tilstanden kan behandles eller utviklingen bremses. Forandringer i blodbildet vil ofte komme lenge før hunden viser symptomer på at noe ikke er som det skal.

Enkelte symptomer hos hunden kan antyde sykdommer som ikke oppdages ved basisblodprøven – ved behov tas utvidete blodprøver, som vil kunne gi merkostnad. 

Urinprøve

Annet hvert år tar vi også en urinprøve, som inngår i hundens helseprofil. Her vurderer vi urinens farge og klarhet, måler vektfylde og undersøker urinen med en urinanalyse og i mikroskop. På den måten kan vi se om det er tegn på sukkersyke, nyre-sykdom eller generell sykdomm som krever ekstra oppmerksomhet og oppfølging fremover. Kom gjerne i god tid til timen din, slik at du kan få utlevert utstyr til oppsamling av urin.

Flåttmidler, ormekur, resept

Det er stor individuell variasjon i hunders behov for parasittmidler. Gjennom HELSEPAKKE HUND får du råd og veiledning om hvilke behov din hun har for behandling og forebyggelse av parasitter, og alle resepter skrives ut uten gebyr. Dette gjelder også andre medisiner som dyrlegen har sagt at hunden din skal ha. 50 % avslag på honorar ved attestering av ormkur til utlandet. Tablett(er) kommer i tillegg.

Vekt- og foringsveiledning

Du er alltid velkommen innom klinikken for å veie hunden din. Vi hjelper deg med å vurdere vekten, og komme med råd og anbefalinger om fôring.

Sosialiseringsbesøk/miljøtrening

Vi ønsker alltid velkommen til hunder som trenger å komme innom klinikken noen ekstra ganger for å venne seg til lukter og omgivelser. Godbiter har vi også på lur!

Forsikring

Som medlem i HELSEPAKKE HUND får du i tillegg til ovenstående, rabatter på forskellige andre ytelser. HELSEPAKKE HUND omfatter rutineundersøkelser og -behandlinger. Vi vil derfor på det sterkeste anbefale å ha en god dyreforsikring som er med på å dekke utgiftene dersom hunden din skulle bli skadet eller syk. 

Medlemmer i HELSEPAKKE HUND får 10 % rabatt ved på dyreforsikring hos Dyreforsikring Norge.  Du kan lese mer om vilkår for sykeforsikring for hunder gjennom Dyreforsikring Norge og beregne din pris her: Dyreforsikring Norge (HUSK å trekke 10% fra prisen, hvis du kombinerer med helsepakken).

 Andre rabatter:

 • 10% på alt i butikken (kan ikke kombineres med andre tilbud)
 • 10 % rabatt på honorar ved behandlinger som ikke dekkes av forsikring.
 • 10% rabatt hos Dyreforsikring Norge
 • Gebyrfritt direkteoppgjør med forsikringselskapet (gjelder p.t. Agria, Dyreforsikring Norge, DnB forsikring og Gjensidige)

Hold øye med hjemmesiden og Facebooksiden vår for flere medlemstilbud!