fbpx

Når hunden får i seg et fremmedlegeme

Aro kom inn til oss forrige uke. Eierne mistenkte at han hadde spist noe han ikke burde. Han var ikke i form, slapp og dårlig. Eierne fortalte oss at han er glad i sokker.

Vi tok røntgen for å se om det kunne sitte noe i magen/tarmen. En sokk er ikke røntgentett, men vi mistenkte likevel at det kunne sitte noe der. For en tryggest mulig narkose tok vi blodprøver, slik at vi kan tilpasse medisinene og narkosen deretter. Alle får væskebehandling for å opprettholde blodtrykket under operasjonen. Han fikk både smertelindring og anestesimidler intravenøst og ble lagt over på gassnarkose.

Overvåking under narkose

Vi har en overvåkningsenhet som måler både ekg, blodtrykk, oksygenmetning, respirasjon, karbondioksid og temperatur. Vi har en dyrepleier/assistent som overvåker og korrigerer ved behov. Narkosen til Aro var fin hele veien og kirurgen fikk operert ut en sokk uten komplikasjoner.

Aro ble rullet ut til oppstalling for oppvåkning og nøye overvåkning. Et par dager senere kom han tilbake for kontroll, alt har gått fint og han er i mye bedre form. Satser på at han har lært, og at matmor/far er flinke til å gjemme unna sokker.

Har dyret ditt fått i seg et fremmedlegeme?

Har du mistanker om at dyret ditt har fått i seg et fremmedlegeme bør du ta kontakt med oss så vi får undersøkt dyret nærmere.

Følg oss på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev for nyttig informasjon og unike tilbud.