Vaksinering av katt

Med vaksinering beskytter du katten din mot de mest alminnelige kattesykdommer og samtidig er du med på å forbedre sunnhetstilstanden blant katter generelt i Lillehammer og omegn. Katter som lever ute, er utsatt for smitte fra andre katter. Og de kan være utsatt for stort smittepress. Innekatter kan bli smittet gjennom mennesker, som har vært i kontakt med smittestoff. De bør derfor vaksineres, for å unngå at din katt blir syk, samt for å hindre videre smittespredning.

I Norge vaksinerer vi som oftest mot kattepest, katteinfluensa, og chlamydia- infeksjon. Katter som skal til utlandet må vaksineres mot rabies i tillegg. Vi som jobber på Gausdal Dyreklinikk og Lillehammer Dyreklinikk har bred erfaring med vaksinering av katter. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg og din katt.

Årlig vaksinering

Vi anbefaler at katter blir vaksinert årlig. Dette også for at det samtidig gjøres en helsekontroll av katten. Det å oppdage eventuelt sykdommer tidlig vil kunne bedre sjansene for å kunne behandle sykdommene. Kontakt oss gjerne for nærmere informasjon.

Bivirkninger av vaksinasjon

Vi anbefaler at kattunger vaksineres fra de er 12 uker gamle. De vaksiner man bruker i dag er meget sikre, men bivirkninger kan forekomme. Komplikasjoner er dog meget sjeldne og alvorlige reaksjoner forekommer sjeldent, og skulle de oppstå kommer de gjerne få minutter etter at vaksinen er satt. Det er derfor viktig å passe på katten den første halvtimen etter vaksinering. Den hyppigste reaksjonen på vaksinen er tretthet og appetittløshet den dagen de har blitt vaksinert. Det kan også forekomme forhøyet temperatur. Hvis ikke denne normaliserer seg innen 2 døgn må veterinær kontaktes. Katten kan også oppleve kløe og en liten hevelse i nakken ved innstikkstedet, men det går over.

Som regel sees ingen store bivirkninger etter vaksinasjonen. Selv om enkelte katter, særlig kattunger, kan være litt utilpass og redusert i en dag eller to etter vaksinen. Og ta umiddelbart kontakt med oss dersom katten skulle bli dårlig.

Vi fraråder at man vaksinerer drektige og diegivende katter. Derimot anbefaler vi at hunnkatten vaksineres før paring, slik at kattungene får beskyttelse gjennom råmelken.

Bestill vaksinering hos Gausdal Dyreklinikk eller Lillehammer Dyreklinikk

Har du noen spørsmål om vaksinering av din katt? Eller ønsker du å bestille time for vaksinering? Ta kontakt med oss og vi vil hjelpe deg.