Blodprøver, røntgen, ultralyd

Vi utfører blodanalyse på vårt eget laboratorium. Akutte pasienter vil kunne få bekreftet en diagnose raskt og dermed kan vi sette inn relevant behandling raskere. På samme måte kan vi også danne oss et bedre bilde av de fleste pasienters helse ved hjelp av en blodanalyse.

Røntgen

I tillegg bruker vi røntgen og ultralyd til ytterligere diagnostisering. På bakgrunn av dette får du som kjæledyreier et raskt og kvalifisert svar på hva som feiler din katt, og hvilke muligheter vi ser for behandling.

Røntgen brukes til å stille diagnoser eller eventuelt utelukke, vi bruker både tannrøntgen og vanlig røntgen flere ganger daglig på klinikkene. Om vi mistenker at at katten din har et brudd vil vi ta et røntgenbilde. Skulle katten din være uheldig å få i seg et fremmedlegeme vil vi også bruke røntgen, det samme gjør vi når vi vil se på lunger, nesehulen, tenner, hals, hjerte, bukhule, skjelett og ledd. Røntgen brukes også til å ta HD og AD bilder, altså bilder av hofter og albuer.

Ultralyd

Blir oftest brukt til å undersøke kattens blære, livmor/eggstokker, prostata, nyrer, lever og milt. Ultralyd kan også fastslå drektighet i et tidlig stadium.

Ønsker du å bestille time ved Gausdal Dyreklinikk eller Lillehammer Dyreklinikk? Ring oss på 61 26 67 50 eller ta kontakt via kontaktskjema/e-post.