Hjemløse katter

Hvis du kjenner oss på Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal Dyreklinikk eller følger vår Facebook-side så vet du at vi gjør en ekstraordinær innsats for å finne igjen eier til bortkomne katter. Vi finner også ofte nye hjem til hjemløse katter.

Vi håper at du sammen med oss vil ta ansvar for de altfor mange kattene på gaten. Ved å sørge for at din katt blir kastrert/sterilisert (hvis den ikke skal brukes til avl) kan vi holde bestanden av katter nede. Slik kan vi unngå uønskede katter som forlates eller lever et usselt liv. Husk også på at hvis du først har begynt å fôre en hjemløs katt, så er den ifølge Mattilsynet ditt ansvar.

Du bør også sørge for at din katt er ID-merket. På den måten kan vi enkelt finne frem til deg som eier hvis pus skulle forville seg bort fra hjemmet. På denne måten unngår vi at den ender opp på gaten.

Hva gjør du hvis du du finner en katt på gaten som ser ut til å ikke ha et hjem?

Ta den med til oss på Lillehammer Dyreklinikk eller Gausdal Dyreklinikk. Vi kan sjekke om den er ørechippet eller ID-merket og på den måten finne frem til eier. Er den ikke merket, etterlyser vi eier på Facebook. Hvis ingen har meldt seg etter en uke, forsøker vi å finne en ny eier.

Savner du katten din? Ring oss på tlf 61 26 67 50. Følg også med på Facebook-siden til Lillehammer Dyreklinikk og Facebook-siden til Gausdal Dyreklinikk.

Les også om dyr som dumpes i ferien.