Hvorfor er dyrlegen en «Dyr lege»?

Noen reagerer på regningen som kommer etter at kjæledyret ditt har vært innom dyrlegen. Dette er fult forståelig, men det er flere grunner til at en behandling hos veterinær er høyere enn om du f.eks går til fastlegen din.

Dyreklinikker får ikke tilskudd fra staten

Når du som person går til fastlegen din vil staten ta hoveddelen av kostnaden. Dette er en ordning vi heldigvis har gjennom trygdesystemet i Norge og som gjør at staten kompensere for det legen ellers ville hatt som «tapt inntekt».

Denne ordningen eksisterer dessverre ikke for dyrleger, noe som gjør at beløpet du som dyreeier blir høyere. Samtidig er ikke dyreklinikker fritatt for momsordningen, slik som fastlegen er. I andre ord går 25% av summen du betaler til statskassen og ikke til klinikken.

Riktig utstyr viktig

For oss er det ekstremt viktig og har bredt utvalg av moderne utstyr som gjør at vi kan gjennomføre mange behandlinger, samtidig som vi kan tilby den beste behandlingen for ditt dyr. Utsyr som f.eks røntgenapparat, fiberendoskop, maskiner som analyserer blodprøver, ultralyd, narkoseutstyr og utstyr til operasjonssal er kostbart. Dette koster flere millioner kroner. Samtidig som det er helt nødvendig for oss, dette sikrer at vi kan ivareta dyrenes helse på en best mulig og håndtere alt fra akutte behandlinger til årlige helsekontroller.

Ved å ha et bredt utvalg utstyr på klinikken kan vi raskt stille diagnose og sette i gang en behandling for dyret ditt. Uten dette utstyret må vi henvise til andre klinikker som kanskje ikke ligger i nærheten av Lillehammer. Sammenligner du dette med et vanlig legekontor, så er det ikke vanlig praksis at legen har tilgang på alle instrumentene/apparatene. Dette gjør at fastlegen din har en mindre kostnad å forholde seg til. Fordelen vår er at du som kunde slipper nettopp å reise til en annen klinikk for få tilgang til f.eks røntgen eller en blodprøve som kan gi svar på hva som er galt med dyret ditt. I flere tilfeller vil det for enkelte dyr være for seint om vi må vente flere dager på resultatene fra en blodprøve.

Dyktige medarbeidere med spesialkompetanse

På klinikken vår har vi et bredt team av veterinærer, dyrepleiere og assistenter. Ettersom fagområdet er ekstremt stort har flere av våre medarbeidere ulike spesialområder som gjør at vi kan tilby et bredt utvalg tjenester og behandlinger.

For å sikre oss at vi til enhver tid kan levere den beste behandlingen er videreutdannelse noe vi har høy fokus på. Dette tar så klart mye tid og koster penger, men for oss er det viktigste at dyrene får en god og trygg behandling uansett diagnose.

Lange åpningstider

På klinikken vår i Lillehammer har vi lange åpningstider både på mandag og onsdag, da er klinikken åpen frem til kl. 19.00. Dette er et tilbud vi ønsker å opprettholde slik at du også har mulighet til å time etter du f.eks er ferdig på jobb. I tillegg har vi en klinikk i Gausdal som er bemannet to ganger i uken.

Ved å tilby lange åpningstider medfører dette til økte lønnskostnader og dette vil også påvirke prisene vi opererer med.

Vi tilrettelegger også for at du skal få time på dagen ved akutte hendelser.

Forsikring av dyr

Vi vil anbefale deg å forsikre dyret ditt. Dette gjør at store kostnader som kan oppstå ved akutte tilfeller, utredning, behandlinger og operasjoner blir dekket. Ingen kan forutse om en sykdom vil oppstå og vi vet alle at den private økonomien endrer seg gjennom livet. Derfor er det viktig at du som eier har tatt stilling til hvordan du eventuelt kan betale dyrlegen om det skulle være behov for det. Les mer om forsikring her.

Bør prisen avgjøre hvem som behandler din beste venn?

Ved å velge en dyreklinikk ut i fra pris og ikke basert på kompetanse og utstyr er ikke nødvendigvis det beste valget. Vi har full forståelse for at du ønsker å spare penger, men det kan faktisk være stor forskjell på både kunnskap og erfaring hos ulike klinikker. Hos oss skal du være sikker på at dyret er i trygge hender og at teamet som behandler dyret ditt har både kompetanse, erfaring og det riktige utstyret som trengs.

Tenk grundig igjennom du synes det er verdt å ta en ekstra risiko ved å spare litt penger.

Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål runde helsen til dyret ditt? Ta kontakt så hjelper vi deg.