fbpx

Vaksinering

Det er viktig å vaksinere hunder og alle hunder i Norge blir i dag vaksinert mot valpesyke, leverbetennelse, hundepest og kennelhoste. Dette er noe vi kan utføre både på Gausdal Dyreklinikk og Lillehammer Dyreklinikk.

  • Valpesyke – denne er svært smittsomt, gir alvorlig sykdom og høy dødelighet
  • Adenovirus – smittsom leverbetennelse og øvre luftveissykdom
  • Parvovirus – «hundepest»: dehydrering, blodig diaré og akutt død
  • Parainfluensa «kennelhoste»: luftveissykdom

Alle hunder som skal til utlandet må også få vaksine mot rabies. Bestill vaksinering mot rabies i dag.

Vaksinering mot valpesyke, leverbetennelse og parvovirusinfeksjon gjøres hvert tredje år etter grunnvaksine. Kennelhoste og rabies vaksineres årlig.

Det finnes også tilleggsvaksiner, disse er mindre viktige enn kjernevaksinene. Men under visse forhold kan hunden din trenge disse, dette kan f.eks være om hunden skal på kennel eller ferie. Ta kontakt med oss og en av våre dyktige veterinærer vil fastslå om det vil være hensiktsmessig å ta en slik vaksine.

vaksineoversikt for valp

Bivirkninger av vaksinering

Det sjeldent at hunder får bivirkninger av å ta vaksiner, men det kan skje. Hunden kan oppleve kvalme, feber eller få allergiske reaksjoner, noe som kan være alvorlig.

Bestill vaksinering av hunden din

Vi som jobber på Gausdal Dyreklinikk og Lillehammer Dyreklinikk har bred erfaring med vaksinering av hunder. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time til din hund? Ta kontakt så hjelper vi deg.