Hud, ører, øyne

Hudproblemer hos katt

Det er vanskeligere å oppdage hudproblemer hos en katt enn hos en hund. Katter er mer diskrete i måten de klør seg, siden de har en større tilbøyelighet til å slikke seg enn å krafse/klø seg. Hvis den slikker seg overdrevent mye, eller ’biter’ i huden, så kan det være tegn på allergi. Det kan også være tegn på infeksjon eller det kan være parasitter som lopper, lus eller flått. Det kan også ha helt andre årsaker. Ta gjerne kontakt med oss slik at vi kan stille riktig diagnose og få startet behandling. Vær oppmerksom på kløe, utslett, hårtap og om den pusser/vasker seg overdrevent.

Har du noen spørsmål relatert til hudproblemer hos din katt eller ønsker du å bestille time ved Gausdal Dyreklinikk eller Lillehammer Dyreklinikk? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Øreproblemer hos katt

Vær oppmerksom på om katten klør seg overdrevet mye i ørene og om ørene er ømme. Det kan være tegn på infeksjon i øret og bør undersøkes. Det kan også være øremidd eller en øresykdom. Dette kan være meget smertefullt. Sjekk gjerne at øret ikke er rødt, hovent, lukter surt og at det ikke har mye ørevoks. Du kan fjerne ørevoks med en bomullsdott rundt fingeren, men rens ALDRI lenger enn du kan se. Er det øreproblemer, så kontakt oss.

Øyeproblemer hos katt

Misfarging, utslett, røde øyne og øyne som renner kraftig er tilstander som bør sees på. Det kan være tegn på en infeksjon, skade på øyet eller det kan være en øyesykdom. Om dette er tilfellet hos din katt bør du ta kontakt med oss, du kan bestille time både Gausdal Dyreklinikk og Lillehammer Dyreklinikk.