fbpx

Personvernerklærig

Ditt personvern er viktig for oss, i denne erklæringen forklarer vi hvorfor vi samler inn persondata, hvordan denne brukes og hvordan vi behandler personopplysninger. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Om du har noen spørsmål rundt personvern kan du kontakte Ida Marie Åmot v/Lillehammer Dyreklinikk. Hun er ansvarlig for hvordan bedriften behandler personopplysninger.

Adresse: Lillehammer Dyreklinikk AS, Fåberggate 157, 2615 Lillehammer
Epost: post@lillehammerdyreklinikk.no
Orgnr: 993 974 161
Tlf61 26 67 50

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

  • Informasjon som blir oppgitt ved bestillinger eller via innsendte skjemaer på nettsiden (navn, adresse, telefonnummer og epostadresse)
  • Telefonsamtaler (telefonnummer og eventuelt relevant informasjon) kan bli logget for å kunne ringe tilbake, og for å lage statistikk.
  • For å optimalisere brukeropplevelsen av tjenesten og til statistikk, benytter lillehammerdyreklinikk.no cookies (informasjonskapsler).

Informasjonskapsler

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics og Google Search Console på vårt nettsted. Vi samler inn opplysninger om besøkende på nettsiden med dette verktøyet. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukene kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Les mer om infokapsler her.

Vi benytter også Facebook Pixel for å spore bruk av nettsiden for å kunne treffe besøkende med relevante budskap i markedsføring. Informasjonen er anonymisert og slettes etter 180 dager.

Vår Informasjon fra disse verktøyene benyttes av Lillehammer Dyreklinikk AS og samarbeidspartnere som bistår klinikken med markedsføring.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Lillehammer Dyreklinikk deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre opplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettsiden og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Lillehammer Dyreklinikk.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren (Dialecta/Webhuset). Lillehammer Dyreklinkk, Dialecta, Webhuset og eventuelle samarbeidspartnere som bistår oss med hjelp har tilgang til opplysningene som samles inn. En databehandleravtale mellom Lillehammer Dyreklinikk og samarbeidspartnere sier hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Lillehammer Dyreklinikk AS og samarbeidspartnere som bistår klinikken med markedsføring kan ha tilgang til opplysninger fra verktøy som Google Analytics, Facebook og nettsiden.

Timebestillinger sendt inn via kontaktskjema på nettsiden blir lagt inn i Vetserve (dataverktøy for drift av veterinærpraksis).

Ved mistanke om lovbrudd 
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

E-post og meldinger via skjema på nettsiden som sendes til til Lillehammer Dyreklinikk kan bli lagret så lenge de er aktuelle. Dette gjør vi for å kunne besvare henvendelsene og lagre det som er relevant for historikk. Ansatte på klinikken har ansvar for å gjennomgå og slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, minimum en gang per årlig. Om en ansatt fra trer stillingen sin blir den personlige e-postkontoer slettet, men enkelte relevante eposter kan bli overført til kollegaer.

Henvendelser, meldinger og kommentarer via sosiale medier, vil bli besvart der. Meldinger/kommentarer, likes, etc. blir lagret av det sosiale mediet i tråd med deres brukervilkår. Vi kan benytte dette til å se hvem som har besøkt oss, invitere følgere og dele aktuell informasjon til dem som følger oss. Du kan selv slette offentlige henvendelser, likes og liknende når du vil, hvis du ønsker det.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Sletting av personopplysninger
Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
• Lov om bokføring
• Ordredata iht. angrerett
• Ordredata iht. garantier.

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: post@lillehammerdyreklinikk.no

Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ny oppdatert personvererklæring vil bli publisert på nettsiden.

Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@lillehammerdyreklinikk.no