fbpx

5 tips til en sunn tannhelse hos hund

God tannhelse kan forebygge sykdom og gi hunden bedre livskvalitet. Se våre 5 tips som kan hjelpe deg.

1. Puss hundens tenner hver dag

Hundens tenner bør pusses hver eneste dag. Dette vil bidra til at plakk fjernes og tannstein utvikles. Det finnes egne tannbørster, pussesokker og tannpasta du kan bruke. Er du usikker på hvordan du pusser tennene på hunden din? Vi kan hjelpe deg.

2. Fôr, tyggebein og tyggeflak som forebygger tannstein

Det finnes også egnet fôr, tyggebein og tyggeflak som er utviklet med tanke på å forebyggelse av tannstein hos hunder. Spør oss om råd og hvilket fôr som er best egnet til din hund. 

3. Årlig tannsjekk er viktig

Alle dyreeiere bør gjennomføre en tannsjekk hos en veterinær minst en gang i året. Da får vi sammen muligheten til å se at alt står bra til med kjæledyret ditt eller om det trenger en tannrens eller videre behandling.

4. Tørrför

Om hunden kan spise det tørrfôr er dette bedre enn våtfôr, tørrfôr fjerner nemlig mer plakk og smuss.

5. Tyggeleker kan bidra til bedre tannhelse

Det finnes en rekke tyggeleker til hunder som kan bidra til friske sunne tenner. Ikke bare er de morsomme for hunden, men de renser også godt om de blir brukt jevnlig.

Om du ikke holder et godt øye med hundens tenner kan hunden utvikle tannråte, tannstein og betennelse kan oppstå i tannkjøttet. I verste tilfelle kan dette resultere i tap av tenner. Har du noen spørsmål rundt hundens tannhelse? Ta kontakt med oss.

Følg oss gjerne i sosiale medier og meld deg på vårt nyhetsbrev for nyttig informasjon og unike tilbud.