Hva er laserterapi og hvordan fungerer det?

For mange av våre pasienter er laserbehandling en svært viktig behandling. Lindring av smerter ved akutte traumer, sår som ikke er gror eller kroniske problemer som kan ha vedvart over lengre perioder er noe av det laserbehandling hjelper mot.

For eldre dyr som har slitt med plager i bevegelsesapparatet kan effekten være svært positiv, dyret får mindre smerter og smidigheten øker. Og tilbakemeldingene vi får fra eiere er veldig god.

Laserbehandling

Selve laserbehandlingen skaper ingen ubehag hos dyret og dyret er våken under hele behandlingen. I noen tilfeller vil du kunne se god effekt av første behandling, men de fleste trenger mellom 3-10 behandlinger for å få full effekt. Laseren blir som regel brukt dirkete på området dyret har vondt og behandlingen kan også brukes kombineres med massasje. Laseren benyttes på:

  • leddskader
  • seneskader
  • muskelskader
  • skjelettrelaterte problemer
  • nervesmerter og nervesykdommer
  • ryggproblemer
  • kroniske smerteproblemer
  • hevelser
  • infeksjoner
  • sår

Hva er laserbehandling?

Laser (Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation) er et infrarødt lys. Når dette lyset treffer cellene i kroppen påvirkes energiomsetningen i cellene slik at pågående helingsprosesser øker. Oppbyggingen av vevet vil gå raskere da laseren påvirker det lokale immunforsvaret. I tillegg blir det frigitt smertedempende stoffer i kroppen når laseren er i bruk. Slik kan vi minske smertene til dyret uten å ødelegge den essensielle oppbyggingen av cellene.

Gjennom bruk av laser stimulerer cellene til å reparere seg raskere enn de ellers gjør. Blodsirkulasjon og energiproduksjon i vevet øker og smertene reduseres. Dette gir mindre stivhet, smerte og muskelspasmer. Som igjen resulterer at dyret får en bedre bevegelighet i kroppens ledd, muskulatur og sener.

Kontakt oss

Ønsker du å høre mer om laser og om dette kan være en god behandling for ditt dyr? Ta kontakt med oss.

Følg oss på Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal Dyreklinikk på Facebook.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyttig informasjon, tips, rabatter og unike tilbud.


  • ellie, valp

    Valp som har spist tegnestift

    En ettermiddag fikk vi telefon fra bekymrede eiere. Hunden deres, Ellie, hadde spist en tegnestift. Siden Ellie er en liten valp på tre kilo så var det en stor mulighet for at tegnestiften ville sette seg fast i tarmen. Fremmedlegemer som setter seg fast i tarmen er livstruende og må opereres ut. Klinikken var egentlig … Les mer

  • Anestesi, katt

    Anestesi – trygg og smertefri behandling

    Vi har daglig flere narkoser her hos oss. Narkose er en form for anestesi og gis til pasienter som skal opereres, trekke tenner eller undersøkes på ulike måter.  Høy kompetanse innen anestesi skaper trygget for pasientene Vi har både klinikkassistenter, dyrepleiere og veterinærer med videreutdannelse innen anestesi og overvåkning av pasienter, og vi etterutdanner oss … Les mer

  • tispe med livmorbetennelse, hund sitter ved vindu

    Når hunden får livmorbetennelse (pyometra)

    Livmorbetennelse rammer som regel eldre tisper og forårsakes av hormonforandringer og bakterier. En slik betennelse oppstår gjerne i tiden etter løpetid. I løpet av løpetiden er livmorhalsen åpen, og dette åpner for inntrenging av bakterier i livmoren. Hormonelle endringer i løpetidssyklusen kan øke risikoen for infeksjon i livmoren. Når løpetiden avsluttes og livmorhalsen lukkes, kan … Les mer