Akutt behandling av kjæledyr

Parson Jack Russell-terrier Mira måtte gjennomgå en akutt operasjon etter at dyrelegen påviste fylling av livmoren.

En torsdag i februar kom hunden Mira inn til oss. Mira, en Parson Jack Russell var i god form men hun hadde utflod fra skjeden og slikket seg mye. Derfor tok vi fortløpende en ultralyd av henne hvor vi kunne konstatere en liten fylling av livmoren. Fylling av livmoren betyr at den ikke ser helt normal ut, i dette tilfellet så dyrlegen at livmoren var fylt med puss. Deretter ble det tatt blodprøver før Mira ble lagt i narkose, ettersom hunden kunne gjennomgå narkose uten stor risiko. Dette er en vurdering vi som fagpersoner må gjøre for hvert enkelt dyr. 

Hunden ble stabilisert og operert påfølgende dag, inngrepet gikk veldig fint. Mira strevde litt i narkosen med begynnende lavt blodtrykk, derfor måtte vi korrigerte dette slik at pasienten var trygg gjennom hele narkosen. På Lillehammer Dyreklinikk har vi et godt utdannet narkosepersonell med høy kompetanse som alltid vil overvåke dyrene vi behandler.

Rehabilitering etter operasjon

Etter inngrepet ble hunden ble fulgt opp gjennom helga med både kontakt og smertelindring. Påfølgende mandag var hun på besøk igjen og nå var hun mye bedre. Såret var kjempefint men Mira hadde utviklet en skjedebetennelse som ble oppdaget under oppfølgingen. Denne ble behandlet samme dag. 

Når det gjelder rehabilitering er det vanlig at hunden er i sjaber form i 2-3 dager. Selve såret har grodd etter 12-14 dager. Og hunden vil være i tipp topp form etter 6 uker. Etter en slik behandling vil hunden følges opp med kontroller hos veterinær de første 14 dagene, deretter skal eier ta kontakt ved behov.

Heldigvis hadde hunden en snarrådig eier som kom inn så snart de så symptomer. Dette gjorde at pasienten kunne opereres tidlig og hunden unngikk å bli veldig syk og lite rustet til å gjennomgå narkosen.

Gisle Eritsvær, Veterinær

Våre veterinærer har fokus på ditt kjæledyr

Om du opplever symptomer på at ditt kjæledyr ikke har det helt bra? Ta kontakt med oss fortløpende, det er bedre å ta kontakt med oss om du er litt uskikker enn at du overser symptomene. Hos Lillehammer Dyreklinikk får du time på dagen og vårt flinke team gjør sitt beste for alle som trenger hjelp. Tlf: 61 26 67 50 | post@lillehammerdyreklinikk.no

Nyttige linker


  • KATTEKVELD

    Gratis kattekveld 18. januar

    Sted: Lillehammer Dyreklinikk, du finner oss i Fåberggata 157.Tidspunkt: 17.00-20.00Pris: GRATIS!Bindende påmelding! Ettersom dette er et populært tilbud og vi har begrenset med plasser (kun 12 ledige plasser) er det bindende påmelding. Nyttig informasjon og gode tilbud Meld deg på en spennende og nyttig kundekveld hvor kattens dyrevelferd og helse står i fokus. Vår flinke … Les mer

  • valp, kattunge

    Tips til ferske kjæledyreiere

    Er du en av dem som nylig har skaffet deg en katt eller hund? Da kan det være greit å få noen tips fra våre veterinærer som er greit å ta med seg inn i den nye hverdagen.

  • hund som skal undersøkes med gastroskopi av veterinær

    Vi tilbyr gastroskopi på klinikken

    Vi jobber hele tiden med å heve kunnskapen til våre ansatte og utvide behandlingstilbudet vi har på klinikken. Dette for å kunne tilby et best mulig tilbud til deg som dyreeier. Nå tilbyr vi gastroskopi undersøkelser på Lillehammer Dyreklinikk. Dette gjør at vi enklere kan finne ut hva som er i veien med din firbente … Les mer