Dyr dumpes i ferien

Selv om mange nordmenn velger å feriere i eget land, må Dyrebeskyttelsen Norge håndtere mange hjemløse dyr som blir dumpet av eieren sin. Dette er ikke et nytt fenomen, men dessverre en trend som har vært gjentagende lenge.

Adopter hjemløse dyr

Ønsker du å skaffe deg et familiedyr kan du henvende deg til Dyrebeskyttelsen Norge, du kan nemlig gjøre en god gjerning og adoptere et dyr som har behov for en ny bestevenn. Dyrebeskyttelsen Norge har meget gode rutiner på adopsjonsprosessen og du bør tenke nøye igjennom om du ønsker å adoptere et dyr.

Ved å adoptere et dyr fra ett av hjelpesentrene til Dyrebeskyttelsen, får du et familiemedlem som har gjennomgått helsesjekker, fått vaksiner, blitt ID-merket og kastrert (hvis katten eller kaninen er voksen nok til dette).

I 2020 fikk hele 6890 hjemløse dyr hjelp.

Det er dessverre slik at veldig mange dyr blir hjemløse nettopp fordi vi mennesker ikke har tenkt godt nok gjennom hva det innebærer å ha ansvar for et dyr. Dette er faktisk et stort ansvar. Nesten 90 prosent av alle de hjemløse dyrene som mottar hjelp fra Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger er katter.

Hva kan du bidra med?

Det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe, om du mistenker at et dyr er hjemløst bør du sjekke om dyret tilhører ditt nærmiljø. Ta en prat med naboer og heng gjerne opp plakater i nærmiljøet. Du kan også forhøre deg i sosiale medier og på Dyrebar.no kan du lage en funnet/savnet-annonse. Du kan ta med dyret til dyreklinikken, politi eller en av Dyrebeskyttelsens lokale avdelinger, der får du sjekket om dyret er ID-merket. Dette er helt gratis.

Ellers oppfordrer vi alle til å kastrere katten/kaninen sin for å forhindre uønskede avkom. ID-merking av dyr som hund, katt og kanin er veldig smart, dette gjør det mye enklere å blir gjenforent med dyret om det rømmer hjemmefra. Ta kontakt om du ønsker å bestille kastrering.

En dyreklinikk med kjærlighet for alle dyr

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss, vi hjelper deg.

Lillehammer Dyreklinikk
Tlf: 61 26 67 50
post@lillehammerdyreklinikk.no

Gausdal Dyreklinikk
Tlf: 950 61 180
post@gausdaldyreklinikk.no