En solskinnshistorie om katten Diablo!

En tidlig vårdag ropte en katteeier inn kattene sine. De kom med stor iver, og med seg hadde de med en ny en i gjengen, som egentlig ikke bodde der.

Eieren hadde tidligere lagt merke til katten i nabolaget, men antar jo at noen eide den. 

Denne gangen kom katten helt inn og ville spise mat, men det fikk den ikke til. Det var noe feil med munnen hans, det var liksom ikke noe tak i munnen, og den siklet. Den trengte hjelp og hadde kommet til rett hus.

Kvinnen, kom inn til oss på Lillehammer dyreklinikk med den skadde pusen og fikk konstantert ved en enkel helsesjekk, at den hadde minst 4 tenner som måtte trekkes.  Og vi anbefalte også at den ble kastrert og å få ta en blodprøve for å få vite status på kattepusen.

Etter en nærmere sjekk, så vi at han måtte trekke totalt 6 tenner. Blodprøvene viste at han hadde mycoplasma. Mycoplasma er en bakterie som gjemmer seg inne i røde blodceller og gjør at katten blir blodfattig og syk.

Kvinnen tok affære og fikk «nabolaget» med på en spleis på facebook. Det var mange som følte med den stakkars pusen og de fikk samlet inn 12000 på kort tid.

7 dager etter var katten behandlet, og fått nytt, trygt og kjærlig hjem, hvor han skal bo resten av pensjonisttilværelsen sin.


 • Katt med tannkjøttbetennelse

  tannrøntgen, tannkjøttbetennelse

  I dag var Storm inne for tannsteinsfjerning og tannrøntgen. Storm er en tre år gammel herlig katt. Han hadde tygget i lufta litt i det siste under lek. Da vi undersøkte Storm så hadde han middels til kraftig tannkjøttbetennelse rundt flere tenner. Noen tenner i underkjeven var kraftig angrepet.  Behandling, narkose Vi tok først blodprøver … Les mer


 • Hund med tannproblemer

  lilli, hund

  Hunden Lilli var til årlig tannsjekk her hos oss på Lillehammer Dyreklinikk. Lilli har veldig god tannhelse. Og så er det slik at fire av fem hunder har problemer med tannhelsen. Lilli hadde også både tannstein og tannkjøttbetennelse. Når det foreligger tannkjøttbetennelse så vil det samtidig alltid være en betennelse i tannbeinet. En mild tannbeinbetennelse … Les mer


 • Historien om Nusse – Periodontitt hos katt

  katt

  I dag var Nusse inne til oss etter tanntrekk. Vi trakk den øverste tanna i overkjeven for en uke siden. Dette er en liten tann som man skulle tro ikke lager smerter. Det gjør det. De fleste dyr viser ikke tannsmerter. Dette fordi de da føler seg som et lett bytte for andre dyr. Eieren … Les mer