Hunder kan bli solbrent

Selv om hunder har pels kan de også bli solbrent. Hunder med kort hår eller som har tynn/lite pels er mest utsatt. Det samme gjelder hunder nylig har blitt klipt, hunder med lys pels, samt hunder som har lys rosa hund.

Utsatt områder

Enkelte områder er mer utsatt og eksponert for sola hos hunden. Spesielt utsatt er områdene rundt:

  • rundt nesen/neserygg
  • ører
  • området rundt munnen
  • øyelokk
  • mellom lårene
  • magen

Symptomer på solbrenthet

Symptomene er ofte de samme som hos oss mennesker. Huden vil bli rød kan kan flasse. Ved alvorlige tilfeller kan blemmer oppstå, om disse væsker må du oppsøke en dyrlege som kan behandle hunden.

Å bli solbrent er ikke særlig behagelig og kan skape infeksjoner hos hunden om den begynner å klø og slikke seg på områdene som er såre.

Er hunden din blitt solbrent bør den holdes inne eller oppholde seg i et område med skygge. Du kan smøre områdene med Aloe Vera eller olje som inneholder vitamin E.

Om hunden din indikerer at den har store smerter eller om området som er solbrent forverres ytterligere bør du ta kontakt med dyrlegen.

Slik unngår du at hunden din blir solbrent

På solfylte dager kan du bruke en solkrem/solspray, men denne bør være nøytral og uten skadelige stoffer da hunder har en tendens til å slikke seg. Det finnes både solkremer til barn som kan brukes og solkremer som er beregnet til hunder. Et tredje alternativ er å bruke minkolje som inneholder UV-filter.

Smør hunden 15 min. før den går ut og påfør ytterligere solkrem jevnlig utover dagen. Gjerne med et intervall på 1,5 time. Om din firbeinte venn har badet bør du smøre den igjen når den er ferdig.

Skygge er viktig for hunder

En hund bør alltid har en skyggeplass (med tilgang til friskt vann) som skjermer for sola. Om du du vet du skal ut på tur og hunden vil bli eksponert for mye sol kan du bruke et tynt dekken som puster.

Solbriller til hund anbefales om hunden skal oppholde seg i nærheten av sjø eller snø, da dette kan gi ekstra belastning på øynene. Det er ikke uvanlig at en hund kan bli «snøblind» eller «sveiseblind» om den utsettes for altfor mye UV lys.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.