fbpx

Huskeliste for 2022

Det er deilig med et nytt år og nye muligheter, det tror jeg vi alle er enige om. For at dyret ditt skal få et best mulig år har vi laget en liste på hva du må huske på i løpet av året.

1. Vaksine og helsesjekk

Vi anbefaler at hunder og katter kommer innom til en årlig helsekontroll. Vi vil da gjøre en klinisk undersøkelse av dyret ditt. Den blir vaksinert og vi utfører en munnhuleundersøkelse.

2. Kloklipp

Lange klør resulterer i smertefulle poter, kloen vil bli skjøvet tilbake i negleroten når hundens pote kommer i kontakt med underlaget. Uten kloklipp kan klørne faktisk bli så lange at hele poten til slutt blir deformert for livstid. Derfor er det viktig at du sjekker lengden på hundens klør regelmessig. Vi tilbyr GRATIS kloklipp, bestill time her.

3. Tannsjekk, og evt tannrens

Vi anbefaler alle dyreeiere å bestille en tannsjekk hver år. Da får vi sammen mulighet til å se at alt står bra til med kjæledyret ditt eller om det trenger videre behandling. Har dyret behov for en tannrens bør dette gjennomføres for å unngå fremtidige tannproblemer. Vi utfører GRAIS tannsjekk på klinikken og råder deg til å sjekke dyrets tannhelse 1-2 ganger per år. Ettersom dyr skjuler smerter godt er det ikke like lett å se om dyret f.eks har tannpine.

4. Daglig tannpuss hjemme

Pusses dyrets tenner hver dag. Dette vil bidra til at plakk fjernes og tannstein utvikles. Det finnes egne tannbørster, pussesokker og tannpasta du kan bruke. Er du usikker på hvordan du pusser tennene på hunden din kan vi hjelpe deg.

5. Riktig fôring

At kjæledyret ditt får riktig fôr er viktig. Er du usikker på hvilket for som egner seg best til ditt dyr bør du snakke med oss. Vi tilbyr også kvalitetsfôr på klinikken, kom gjerne innom for å se vårt utvalg.

6. Pelsstell

Dyr krever ulik mengde pelsstell, men det er viktig at du hvet hva som er optimalt for ditt kjæledyr. Spør oss om råd om du er usikker.

7. Beskyttelse mot kulde og varme

Forskjellige dyr og raser påvirkes av varme og kulde på ulike måter, noen er mer utsatt enn andre. På generelt grunnlag kan vi si at de fleste dyr ikke tåler ekstrem kulde eller varme. Pass derfor på at ditt kjæledyr ikke er utsatt for skadelige temperaturer.

8. Ta kontakt med veterinær om noe endrer seg

Om dyret ditt plutselig endrer vaner eller oppfører seg unormalt bør du ta kontakt med en dyrlege. Det er bedre med en gang for mye enn en for lite. Husk også at mosjon er viktig, eier du en hund må dette tilpasses etter hundens forutsetninger.