fbpx

Kastrering av hunnkatt

Vi ønsker å vise dere behind the scene når dere kommer inn for å kastrere katten deres.

Vi starter med en helsesjekk av dyret før sedasjon. Dette for å vite at dyret er frisk til å gjennomføre prosedyren på sikrest mulig måte.

Vi anbefaler alle å gi vaksine og sette mikrochip på kattene sine. Det kan være lurt å gjøre det samtidig med kastreringen da vi har pakkepris på dette.

Sedasjon

Etter sedasjon blir katten lagt på varmematte og får tilført oksygen mens vi gjør katten klar til operasjon. Vi legger et venekateter slik at vi kan gi medisiner intravenøst og hun får en tube i luftrøret for å sikre frie luftveier. Vi gir både smertestillende, kvalmestillende og et anestesimiddel. Vi barberer, vasker og spriter operasjonsområdet før hun flyttes videre inn til operasjonssalen. 

Overvåking

Inne på operasjonssalen blir katten koblet opp til monitoren og får væskebehandling forebyggende. Vi overvåker EKG, blodtrykk og oksygenmetningen i blodet samt temperatur. Vi har en dyrepleier/klinikkassistent som hele tiden overvåker og følger med på endringer og korrigerer ved behov. 

Når operasjonen er ferdig og veterinæren har lukket såret, kjører vi laser for å optimalisere sårhelingen. Katten får et plaster på såret og en body for å hindre slikking.

Katten blir lagt i bur på egen katteoppstalling, hvor hun ligger på en varmematte og får et pledd over seg. Vi monitorerer og passer på dyret helt til den er våken igjen. Hun får også en oppvåkningssprøyte for å reversere sedasjonen hun fikk i starten, slik at hun er våken igjen når hun sendes hjem. Bilde TLC. 

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev om du vil motta nyttig informasjon og unike tilbud. Meld deg på her.