fbpx

Hvordan klippe kattens klør

Mange synes det er en utfordring å klippe kattens klør, noe som er fullt forståelig. Derfor har vi lagd en guide på hvordan du kan gå frem. Dersom du har noen spørsmål eller ønsker at vi hjelper deg kloklippen er det bare å ta kontakt. Hos oss får du GRATIS kloklipp.

Kloklipp er ikke anbefalt på utekatter.

Slik får du frem ved kloklipp

Noe av det smarteste du kan gjøre er å venne katten din til å klippe klørne sine. Dette er ikke vanskelig, men det krever tolmodighet, en god klosaks og så klart belønning i form av godbiter.

  1. Sett deg et rolig sted hvor katten ikke blir distrahert av andre ting (som f.eks andre dyr eller noe annet som vekker nysgjerrigheten på utsiden av et vindu). Sett katten på fanget ditt og få den til å slappe av. Et tips er å ta kloklippen etter et måltid, da kan katten bli litt søvnig.
  2. Maser potene forsiktig samtidig som katten får en godbit. Om katten stritter imot så bør du ikke holde igjen poten, da er der bedre å prøve på nytt når katten er rolig igjen.
  3. Etter å ha massert poten forsiktig i noen sekunder kan du trykke rolig og forsiktig på tredeputen. Da vil kloen komme ut. Gi katten din en ny godbit som belønning.
  4. Lyden av klosaks kan virke skremmende for katter, et tips kan være at du venner katten til lyden. Bruk gjerne saksen i andre sammenhenger (ved å klippe ukokt spagetti e.l.), først gjør du dette et stykke vekk fra der katten befinner seg, deretter gjør du det nærmere og nærmere. Etterhvert kan du bruke saksen mens katten sitter på fanget og til slutt på selve katten.
  5. Når du klipper kloen er det viktig at du ikke klipper for mye, du skal kun klippe den lyse delen. Innerst finner du «pulpa», her er både nerver og blodkar. Og det vil være smertefullt for katten om du skulle klippe denne. Skulle du være uheldig å klippe pulpa er det beste om du oppfører deg helt normalt ovenfor katten, selv om det gjør vondt så er det som regel ikke farlig. Kommer det blod kan du tørke vekk dette med en bomullsdott. Husk at det er bedre å klippe litt for lite enn for mye av kloen. Er du redd for å gjøre feil kan vi vise deg hvordan du skal klippe helt gratis.
  6. Du trenger ikke å klippe alle klørne på en gang i starten, det tar ofte litt tid før både du og katten er helt komfortabel. Vanligvis vil det holde å klippe kattens klør hver 14 dag.

Lykke til 🙂

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time for kloklipp? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Følg oss på Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal Dyreklinikk på Facebook.