Behandling av leddsmerter Solensia-injeksjoner

Mia er en kjempesøt kastrert huskatt på 13 år som kom inn til Gausdal Dyreklinikk da hun ikke hadde det så godt lenger. Hun hadde forandret adferden sin den siste tiden og eierne fikk ikke lov til å klappe henne uten at hun freste mot dem. På klinikken ville hun ikke ut av buret og bare lå der med ørene vendt bakover og fulgte nøye med på det som skulle skje. Da veterinæren prøvde å kjenne på henne begynte hun å frese på grunn av smerter og det var spesielt i nedre del av rygg og haleroten. 

Veterinæren anbefalte å prøve med en injeksjon som heter Solensia, for å se om hun ble noe bedre den neste mnd. Dette ville eier prøve for å gi Mia en sjanse.

Solensia er en antistoffinjeksjon mot leddsmerter som retter seg mot et protein som utløser smerter når katten har osteoartritt. Denne injeksjonen er veldig mild mot kroppen da den ikke påvirker leveren og nyrene på samme måte som vanlige legemidler. Dette er en injeksjon som gis med 4 ukers mellomrom.

Ved kontroll 4 uker senere forteller eierne at de har fått en helt ny katt og at de så forbedring på henne allerede tre dager etter injeksjonen og fortsatt nå. Etter fire uker ser de forbedring på henne dag for dag. Mia spratt nesten ut av buret sitt og vandret rundt på rommet og hoppet opp og ned uten problemer. Veterinæren kunne undersøke Mia uten at hun freste og smertene i ryggen og halen var blitt betydeligere mindre. 

Mia fortsetter nå med å få Solensia-injeksjoner for å holde leddsmertene i sjakk.

Har du noen spørsmål rundt leddsmerter? Ta kontakt så hjelper vi deg.