Medial patellaluksasjon: Hund med smerter i kneskål

Koda kom inn til oss her på Lillehammer Dyreklinikk for en tid siden. Han hadde da smerter i bakbeina da han gikk og hinket ofte på tre bein. 

Diagnose, medial patellaluksasjon

Koda ble undersøkt og det ble konstatert at Koda hadde diagnosen medial patellaluksasjon. Dette betyr at Kodas kneskål hopper ut av ledd og blir liggende på innsiden av kneleddet. Dette er smertefullt, og leddet vil etter hvert utsettes for slitasje som gir varige men. Kodas kne må opereres for å bli kvitt smertene. Koda ble satt opp til operasjon noen dager senere. 

Behandling

Koda ble operert fra morgenen av. Inngrepet tar noen timer og vi liker best å begynne tidlig med slike operasjoner. Koda ble lagt i en trygg narkose med full smertefrihet og full overvåkning. Operasjonen krever at operasjonsområdet er rent og sterilt under hele inngrepet. Vi senker furen som kneskåla glir i slik at kneskåla sitter dypere og det må mer til for at den skal gå ut av ledd. Etterpå flyttet vi på senen som tilhører kneskåla slik at kreftene i kneet ved bevegelse ikke flytter kneskåla innover. Vi har da gjort to ting som forhindrer kneskåla å hoppe ut av ledd. Operasjonen var vellykket. Koda fikk bandasje første dagen og god smertelindring. 

hund med kneskål som hopper ut av ledd

Etter operasjonen

Etter dette var Koda tilbake for sårkontroller og smertekontroller samt begynnende rehabilitering. Alt gikk som planlagt og han begynte fort å bruke foten igjen. 

Vi var redd for at Koda måtte operere det andre kneet også. Her var det tendenser til at kneskåla ville hoppe ut av ledd. Etter operasjonen av det første kneet til Koda som har det andre kneet vært stabilt. Vi håper at det holder seg slik. 

I dag var han tilbake på kontroll og løp rundt i venterommet nesten uten at vi kunne se at han hadde vært operert. Koda ble friskmeldt. Det var utrolig kjekt å se at det hadde gått så bra. 

Det er veldig kjekt å få hjelpe Koda og andre hunder til å være friske og smertefrie. 

hund, snø

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time hos oss? Ta kontakt, vi hjelper deg.


 • Hund hos Lillehammer Dyreklinikk

  Hund

  Vi tilbyr en bred kompetanse når det gjelder hund og sykdommer hos hund. Vi er fire veterinærer med mange års variert bakgrunn fra smådyrspraksis. Vi vil fortsette å videreutdanne oss for å kunne yte enda bedre service og behandling til våre pasienter. Vi anbefaler at din hund er til årlig helsekontroll. Vi vil da gjøre … Les mer

 • Vaksinering av hund

  Vaksinering

  Det er viktig at hunden din blir vaksinert, alle hunder i Norge får vaksine mot valpesyke, leverbetennelse, hundepest og kennelhoste. Dette er noe vi kan utføre både på Gausdal Dyreklinikk og Lillehammer Dyreklinikk. Valpesyke – denne er svært smittsomt, gir alvorlig sykdom og høy dødelighet Adenovirus – smittsom leverbetennelse og øvre luftveissykdom Parvovirus – «hundepest»: … Les mer

 • Helsesjekk av små hunder

  Helsekontroll for hund

  Vi anbefaler at din hund er til årlig helsekontroll. Vi vil da gjøre en klinisk undersøkelse av hunden din. Den blir vaksinert og vi utfører en munnhuleundersøkelse. Ved å gjennomføre en helsesjekk kan eventuelle problemer hunden har avdekkes på et tidlig stadium er prognosene mye bedre. For oss som jobber ved Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal … Les mer