Melketenner som ikke faller ut

Turbo var inne hos oss på Lillehammer Dyreklinikk denne uka. Han hadde flere melketenner som ikke hadde falt ut. Alle fire hjørnetennene hans satt igjen til tross for at Turbo var blitt et halvt år. 

Melketennene må trekkes

Da må melketennene trekkes for at Turbo skal slippe smerter og ubehag senere i livet. Om disse melketennene sitter igjen etter seks måneders alder så vil de kunne lage mange plager. De permanente tennene kan vokse ut i en vinkel som gjør at de treffer i gommen eller andre tenner. Melketennene kan lage skader på de permanente tennene. I verste fall så kan dette ende med at den permanente tannen blir varig skadet. Siden melketann og permanent tann ligger så tett vil det også kunne spre seg munnbakterier til begge røttene og lage tannråte. 

Turbo er en ung hund som ikke veier mer enn to kilo. Å legge Turbo i narkose for tanntrekk er utfordrende både fordi han er ung og fordi han ikke veier så mye. Her på Lillehammer Dyreklinikk så har vi et stort fokus på at pasientene våre skal være trygge og smertefrie både før, under og etter narkosen. Dyrepleier Silje sørget for at Turbo hadde det bra hele veien. Silje har mye etterutdanning innen anestesi. 

Veterinær Gisle trakk tennene. Det ble først tatt tannrøntgen før trekken. Dette slik at vi vet hvordan det ser ut og for å unngå noen overraskelser. Det kan være bøyde røtter eller røtter som er brukket. Så ble det lokalbedøvet slik at trekken er smertefri. Tennene ble trukket, de kom ut hele. Det ble tatt røntgenbilder etter trekken og dette bekreftet at alle røttene var ute. 

Turbo våknet opp veldig fint og kunne snart skrives ut og komme trygt tilbake til sine eiere. 

Gisle er nå snart ferdig med sin tilleggsutdannelse innen tannmedisin. Han mangler bare noen pasienter for å bli ferdig. Dette har vært en fire år lang utdannelse med sju kurs innen tannmedisin og anestesi. Gisle har også avlagt nødvendige eksamener. 


 • Melketenner som ikke faller ut

  hunden turbo

  Turbo var inne hos oss på Lillehammer Dyreklinikkdenne uka. Han hadde flere melketenner som ikke hadde falt ut. Alle fire hjørnetennene hans satt igjen til tross for at Turbo var blitt et halvt år.  Melketennene må trekkes Da må melketennene trekkes for at Turbo skal slippe smerter og ubehag senere i livet. Om disse … Les mer


 • Tannkjøttbetennelse hos hund

  hunden mille

  Nylig hadde vi på Lillehammer Dyreklinikk Millie inne for en tannrens og tannrøntgen. Millies eier har fått pusse tennene daglig og det er lite tannstein å se før tannrensen. Millie ble lagt i narkose av vår dyktige klinikkassistent Anne Lene. Anne Lene har kontinuerlig videreutdannelse innen anestesi. Hun overvåket narkosen slik at Mille var trygg og … Les mer


 • En solskinnshistorie om katten Diablo!

  katt, hjemløs katt

  En tidlig vårdag ropte en katteeier inn kattene sine. De kom med stor iver, og med seg hadde de med en ny en i gjengen, som egentlig ikke bodde der. Eieren hadde tidligere lagt merke til katten i nabolaget, men antar jo at noen eide den.  Denne gangen kom katten helt inn og ville spise … Les mer