Nyttårsfeiring med hund og katt

Nyttårsaften nærmer seg og vi vet at denne dagen kan være belastende for våre firbente venner. I de verste tilfellene kan nyttårsfeiringen føre til stress, skader eller at dyret ditt løper sin vei og forsvinner. Det er en del forhåndsregler du kan gjøre slik at denne dagen blir mest mulig behagelig for ditt kjæledyr.

Har du behov for en konsultasjon eller samtale med en av våre dyktige veterinærer? Bestill time via skjema under og vi vil hjelpe deg. Du kan også ringe oss på tlf: 61 26 67 50. Hos oss får du gode råd og veiledning til hvordan ditt kjæledyr kan få en bedre feiring.

Tips for å få en god nyttårsaften for deg og ditt kjæledyr

Det aller viktigste du kan gjøre er å få kjæledyret ditt til å føle seg trygg, her er noen nyttige tips til hva du bør gjøre:

  • Det kan være smart å la en radio stå på, eventuelt rolig musikk eller TV. Sett volumet på et nivå som overdøver rakettene uten at det er altfor høyt.
  • For å dempe lysblink utenfra kan bør du skur på flere lys inne og du bør ta for gardinene i vinduet.
  • Vær rolig og oppfør deg mest mulig normalt, snakk til kjæledyret uten å overreagere. Om du f.eks trøster dyret kan dette oppfattes som om noe er galt og at det har grunn til å være redd. Om du fremstår som veldig beruset kan også dette oppleves om unormal adferd for din firbente venn, noe som kan resultere i stress og at dyret føler seg utrygg.
  • Om hunden din blir redd for raketter og smell bør du være hjemme med hunden denne dagen. Har du muligheten til å reise bort med dyret til et rolig sted (f.eks hytta) kan det være et godt alternativ.
  • Ta med deg hunden på en lang tur i skogen på dagtid, eventuelt hjernetrim tidlige på dagen. Dette vil bidra til at hunden ikke har masse ubrukt energi på kvelden og den vil da lettere holde seg rolig. Tur på kvelden når det er masse raketter og smell er ikke å anbefale.
  • Hvis du ikke er hjemme med dyret på kvelden er det ekstra viktig å påse at dyret er godt skjermet fra både smell og lysglimt fra raketter.
  • Katter kan fort bli veldig skremte av smell og skarpe lys, dette kan i værste fall resultere i at katten blir redd og flykter bort. Derfor vil vi råde deg til å holde katten din inne hele denne dagen (frem til neste morgen).
  • Om du tidligere har erfart at kjæledyret ditt er veldig redd kan det være et alternativ å gi feromoner til dyret. Snakk alltid med en veterinær når det gjelder beroligende midler, ta kontakt og vi vil sette opp en konsultasjon.
  • For ekstra engstelige dyr kan det være nødvendig å bruke medikamenter for å roe nervene. Ta kontakt med oss hvis du mener dyret ditt bør bør medisineres, en av våre veterinærer vil se nærmere på hva som vil være best for nettopp ditt dyr.

Ønsker du å bestille time? Ta kontakt og vi vil hjelpe deg.

Bestill konsultasjon for ditt kjæledyr

Vi hadde satt pris på om du la ved informasjon om dyrets rase, navn og fødselsdato.