fbpx

Ørebetennelse, sår og våteksem

Liker hunden din å svømme i sommer? Elsker dere å gå på fine, lange turer uansett vær?

Det er kjempe fint! Men husk om å sjekke hunden din nøye etter hver opplevelse i naturen. Ta en titt i ører, sjekk poter, klør og pels.

Ørebetennelse er svært vanlig, spesielt hos hunder med hengende ører. Tørk og sjekk ørene til hunden din godt etter badetur. Bakterier og sopp elsker når det er varmt og fuktig. Hvis du ser at hunden din rister mye med hodet, klør seg på ørene, og de er røde, skitne og hovne, da trenger hunden din hjelp fra dyrlegen. Jo tidligere du oppdager tegn til sykdom, jo enklere blir det å behandle det!

Har hunden din tråkka på noe skarpt, og skadet poten sin?

Husk at et ferskt sår heles mye fortere, enklere og ikke minst billigere enn et gammelt. Et sår, uansett hvor stort det er kan fort bli infisert. Hvis du får lov, skyll det såret, beskytt det med sokk/bæsjpose og ta kontakt med dyrlegen så fort som mulig.

Klør hunden din? 

Har hunden din lang/og eller tykk pels? Har du oppdaget at huden er rød, betent, fuktig, og smertefull? Da snakker vi mest sannsynlig om våteksem, som er en selvpåført skade på grunn av ektoparasitter, allergiske sykdommer, sykdommer i analsekkene, ørebetennelse, og sår/ skader i huden. Årsaken må finnes, pelsen må klippes bort med en god margin, renses godt, og kjæledyret dit trenger halskrage eller sokk for å unngå ytterligere skade. 

Ta kontakt med oss hvis du lurer på noe!

God sommer!