Pusifer – Røntgenbildene avslørte fremmedlegeme i magen

Pusifer kom inn til oss en fredag ettermiddag i mars. Han er en veldig nysgjerrig og sjarmerende ung katt, men han hadde vært plaget med oppkast en stund. Den siste tida hadde han kastet opp nesten hver dag, og eierne begynte å bli litt bekymret for lille Pusifer. Eierne kunne også fortelle at Pusifer var veldig glad i å leke med og spise på metall. Vi bestemte oss for å ta røntgenbilder av magen til Pusifer og blodprøver, for å bli klokere på hvorfor Pusifer ikke var i toppform. 

Røntgenbildene avslørte at Pusifer hadde spist noe han ikke skulle. I magesekken hans lå det noe som var laget av metall, og det så mistenkelig ut som en stift. Det ble kjapt bestemt at denne måtte ut med en gang, for å ikke lage noe mer skade i magen eller tarmene til Pusifer. Årsaken til at Pusifer kastet opp var altså lokalisert. 

Kirurgen og assistenten avlyste fredagskveldplanene sine og satte i gang med å operere Pusifer. Ut fra magesekken hans kunne kirurgen plukke ut en møbelstift. Pusifer ble sydd sammen igjen, fikk på seg body og fikk komme hjem til eierne sine. Da eierne kom hjem kunne de se at en trekiste manglet den ene møbelstiften, og det var altså denne Pusifer hadde gnagd ut av kista og spist. 

Med stiften ute av magen sluttet Pusifer å kaste opp. Han kom seg fort på beina igjen, og er i dag en frisk og glad pus, som sjarmerer oss veldig når han er på besøk. 

Hvis dyret ditt er plaget med oppkast, ta kontakt for en timebestilling.