fbpx

En tann til besvær

Biffen er en 10 år gammel kastrert Jack Russel. Full av futt og fart, alltid fantestreker på lur. Men siden Jul så vi en forandring på den alltid så fulladede energibunten vår. Han ble tiltagende slappere. Trakk seg mere tilbake, og sov mere på plasser han fikk være alene. Venstre øye begynte også å renne etter hvert.

 Men da det skjedde så gradvis over tid så tenkte vi.. ja ja, han begynner kanskje å bli gammel. Lett å sette det på denne kontoen da symptomene er diffuse. Jack Russel er jo kjent for sitt sterke lynne og derfor også flinke på å skjule smerte. 

liten hund i passasjersete, terrier

En tannfraktur i jeksel

Vi bestemte oss uansett for å bestille en time hos vår faste veterinærklinikk for å ta en sjekk, tilfelle det skulle være noe annet enn alder, og for å få sett på det rennende øyet.

Det er vi glad for at vi gjorde. Som alltid fant de problemet. En tannfraktur i jeksel! Med sprekk inn til nerven. Biffen har hatt vondt! Det ble satt opp time til tannfjerning. Dette gikk knirkefritt. Det ble også fjernet hår på øyelokk, tilfelle det var det som var årsaken til rennende øyne.

En hund med livsglede

Etter tanntrekk har vi fått ny hund! Han er tilbake til sitt gamle jeg, høyt og lavt. Trekker seg ikke unna og sover mindre. Øyet sluttet å renne. Tydelig at det var tannverk som har plaget han.

Vi har ikke sett noen antydning til tyggeproblemer, eller andre ting vi kan sette fingeren på i forhold til at han skulle ha tannproblemer. Det eneste var at han trakk seg unna mere, og var ikke den fult så glade hunden vi kjenner.

En tankevekker for oss om hvor viktig jevnlig sjekk av tenner er, selv om ikke symptomer alltid er tilstede. Tenk hvor vondt det må være å ha tannverk uten å kunne si ifra.

Tusen takk til Lillehammer Dyreklinikk for profesjonell behandling!