Smertefull tannkjøttbetennelse

Aurora var inne til oss på Lillehammer Dyreklinikk og hun måtte trekke tenner. Hunden var inne til tannrens for noen uker siden og fikk fjernet tannstein og tatt tannrøntgen. Dessverre hadde hun tannkjøttbetennelse og løse tenner. Aurora lå i narkose under rensen og hadde likevel vondt i tennene som var skadet.

Tannrøntgen viste flere tenner der tannbeinet var spist opp av tannkjøttbetennelsen. Tannkjøttbetennelsen er igjen årsaket av tannstein. 

Tannrøntgenbilder: Tannsteinen har forårsaket tannkjøttbetennelse som i sin tur har spist opp tannbeinet rundt tennene. Ringene markerer tenner som har fått spist opp tannbein. Aurora hadde tannråte som er meget smertefullt.

Fire av fem hunder har problemer med tannhelsen

Fire av fem hunder har samme problemer som Aurora i munnen sin. De aller fleste hunder gir ikke uttrykk for at de har smerter i munnen. Vi vet at de har smerter og skjuler disse. Derfor er det så fantastisk at vi kan ta inn hunder som Aurora og få sjekket opp hvordan tennene har det. Når dette er gjort så ender som oftest slike tannlidelser med tanntrekk. Slik ble det også for Aurora. Aurora har også en liten bilyd på hjertet. Denne har blitt undersøkt med ultralyd og sammen besluttet vi å bruke en hjerteprotokoll slik at Aurora skulle ha det best mulig i narkose. 

Narkosen ble fin, vi klarte å trekke alle tennene i en narkose og Aurora hadde en veldig fin oppvåkning.

På kontrollen dagen etterpå så var hun i kjempehumør og eier fortalte at hun hadde lekt for første gang på lenge. Her fikk vi beviset på at Aurora allerede dagen etterpå hadde minimale smerter når roten til det vonde var borte. Alltid kjekt å få lov til ¨å hjelpe dyra til å være smertefrie.

Har du spørsmål rundt tannhelsen til dyret ditt? Eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg.


 • hund

  Smertefull tannkjøttbetennelse

  Aurora var inne til oss på Lillehammer Dyreklinikk og hun måtte trekke tenner. Hunden var inne til tannrens for noen uker siden og fikk fjernet tannstein og tatt tannrøntgen. Dessverre hadde hun tannkjøttbetennelse og løse tenner. Aurora lå i narkose under rensen og hadde likevel vondt i tennene som var skadet. Tannrøntgen viste flere tenner … Les mer

 • hunden turbo

  Melketenner som ikke faller ut

  Turbo var inne hos oss på Lillehammer Dyreklinikkdenne uka. Han hadde flere melketenner som ikke hadde falt ut. Alle fire hjørnetennene hans satt igjen til tross for at Turbo var blitt et halvt år.  Melketennene må trekkes Da må melketennene trekkes for at Turbo skal slippe smerter og ubehag senere i livet. Om disse … Les mer

 • hunden mille

  Tannkjøttbetennelse hos hund

  Nylig hadde vi på Lillehammer Dyreklinikk Millie inne for en tannrens og tannrøntgen. Millies eier har fått pusse tennene daglig og det er lite tannstein å se før tannrensen. Millie ble lagt i narkose av vår dyktige klinikkassistent Anne Lene. Anne Lene har kontinuerlig videreutdannelse innen anestesi. Hun overvåket narkosen slik at Mille var trygg og … Les mer