Smertefull tannkjøttbetennelse

Aurora var inne til oss på Lillehammer Dyreklinikk og hun måtte trekke tenner. Hunden var inne til tannrens for noen uker siden og fikk fjernet tannstein og tatt tannrøntgen. Dessverre hadde hun tannkjøttbetennelse og løse tenner. Aurora lå i narkose under rensen og hadde likevel vondt i tennene som var skadet.

Tannrøntgen viste flere tenner der tannbeinet var spist opp av tannkjøttbetennelsen. Tannkjøttbetennelsen er igjen årsaket av tannstein. 

Tannrøntgenbilder: Tannsteinen har forårsaket tannkjøttbetennelse som i sin tur har spist opp tannbeinet rundt tennene. Ringene markerer tenner som har fått spist opp tannbein. Aurora hadde tannråte som er meget smertefullt.

Fire av fem hunder har problemer med tannhelsen

Fire av fem hunder har samme problemer som Aurora i munnen sin. De aller fleste hunder gir ikke uttrykk for at de har smerter i munnen. Vi vet at de har smerter og skjuler disse. Derfor er det så fantastisk at vi kan ta inn hunder som Aurora og få sjekket opp hvordan tennene har det. Når dette er gjort så ender som oftest slike tannlidelser med tanntrekk. Slik ble det også for Aurora. Aurora har også en liten bilyd på hjertet. Denne har blitt undersøkt med ultralyd og sammen besluttet vi å bruke en hjerteprotokoll slik at Aurora skulle ha det best mulig i narkose. 

Narkosen ble fin, vi klarte å trekke alle tennene i en narkose og Aurora hadde en veldig fin oppvåkning.

På kontrollen dagen etterpå så var hun i kjempehumør og eier fortalte at hun hadde lekt for første gang på lenge. Her fikk vi beviset på at Aurora allerede dagen etterpå hadde minimale smerter når roten til det vonde var borte. Alltid kjekt å få lov til ¨å hjelpe dyra til å være smertefrie.

Har du spørsmål rundt tannhelsen til dyret ditt? Eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg.


 • tannrøntgen, tannkjøttbetennelse

  Katt med tannkjøttbetennelse

  I dag var Storm inne for tannsteinsfjerning og tannrøntgen. Storm er en tre år gammel herlig katt. Han hadde tygget i lufta litt i det siste under lek. Da vi undersøkte Storm så hadde han middels til kraftig tannkjøttbetennelse rundt flere tenner. Noen tenner i underkjeven var kraftig angrepet.  Behandling, narkose Vi tok først blodprøver … Les mer

 • lilli, hund

  Hund med tannproblemer

  Hunden Lilli var til årlig tannsjekk her hos oss på Lillehammer Dyreklinikk. Lilli har veldig god tannhelse. Og så er det slik at fire av fem hunder har problemer med tannhelsen. Lilli hadde også både tannstein og tannkjøttbetennelse. Når det foreligger tannkjøttbetennelse så vil det samtidig alltid være en betennelse i tannbeinet. En mild tannbeinbetennelse … Les mer

 • katt

  Historien om Nusse – Periodontitt hos katt

  I dag var Nusse inne til oss etter tanntrekk. Vi trakk den øverste tanna i overkjeven for en uke siden. Dette er en liten tann som man skulle tro ikke lager smerter. Det gjør det. De fleste dyr viser ikke tannsmerter. Dette fordi de da føler seg som et lett bytte for andre dyr. Eieren … Les mer