Tannkjøttbetennelse hos hund

Benny er en stor hund som fikk påvist lavt stoffskifte, og etter dette ble han plaget med at det utviklet seg tannstein og tannkjøttbetennelse veldig fort. Han var inne til tannrens jevnlig, men tannkjøttbetennelsen var tilbake allerede etter en uke.

Eier ble anbefalt å prøve WeDental, og begynte å pusse lett over tennene med denne hver kveld. WeDental krever ikke pussing, da enzymene i tannpastaen virker hvis den bare blir smurt på også. Benny har pusset tenner før dette også, men med en annen type tannpasta. Etter at Benny hadde pusset tenner med denne en ukes tid merket eier at det røde, hovne tannkjøttet begynte å bli bedre. Nå har de brukt WeDental siden midten av november, og Benny’s tannkjøttbetennelse er nå helt fin. Det har heller ikke utviklet seg noen ny tannstein. Han har det mye bedre nå som han slipper å ha vondt i munnen, og slipper å ta tannrens så ofte. Han gleder seg også til hver gang han skal pusse, da han synes den smaker veldig godt!

Her er et bilde av tannkjøttet til Benny bare en kort stund etter tannrens. Man ser tydelig en rød strek over flere av tennene, spesielt tydelig over den store jekselen.

Her er bilde av tannkjøttet til Benny etter bruk av WeDental. Her er det 7 måneder siden han tok tannrens sist. Belegget på den store jeksla er ikke tannstein, den ser slik ut etter den ble reparert for en tannfraktur.

Mange hunder plages av tannkjøttbetennelse av ulike grunner, og WeDental kan hjelpe med å holde betennelsen nede på en skånsom måte.

Mistenker du at din hund har tannkjøttbetennelse?

Våre veterinærer i Lillehammer og Gausdal har bred kompetanse når det kommer til tannbehandling. Veterinær Gisle Eritsvær har blant annet en tilleggsutdannelse innen tannbehandling av dyr, og har derfor meget høy kompetanse på b.l.a munnhulekirurgi, kirurgisk tanntrekk og tannregulering. Les mer…

Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål rundt tannhelsen til hunden din? Ta kontakt.