fbpx

Dyr som er redde for tordenvær

Mange dyr er redde for tordenvær og når det gjelder hunder er dette helt vanlig. Du kan se på hunden din om den er redd, den vil gjemme seg, bjeffe, klynke, grave eller urinere.

Helt hvorfor hunder er redde for tordenvær er ikke like lett å svare på. Og vi ser i mange tilfeller at redslen forverrer seg med årene som går, derfor er det viktig at du som hundeeier forsøker å forebygger denne redslen.

Når uværet er på vei vil mange hunder vise et tegn på nervøsitet. Dette kan skje lenge før selve tordenværet setter i gang.

redd hund, hund som gjemmer seg under sofa, torden

Hvordan oppføre seg ovenfor hunden under tordenvær

Du må aldri straffe hunden din for at den har er redd for torden. Dette kan gjøre hunden din enda mer redd. Du skal heller ikke overdrive kosen og sympatisere for mye. Dette kan nemlig bare forverre tilstanden da hunden din vil tro at du belønner den for nervøs og urolig oppførsel.

Det beste du kan gjøre er å oppføre deg mes mulig normalt ovenfor hunden din.

Trygghet er viktig

Dyret ditt skal ha et sted hvor den føler seg trygg mens det tordner ute. Når hunden gjemmer seg under sofaen, på badet, kjelleren, trappa eller i buret sitt er dette for at den føler seg mer trygg der og at lyden av torden blir dempet. Om din hund ikke har funnet et sted kan det være lurt av deg at du finner et slikt sted for hunden. Godbiter er et hjelpemiddel du kan ta i bruk for at hunden skal fatte interesse for plassen.

At hunden din har et trygt sted å oppholde seg vil ikke nødvendigvis løse problemet, men kan bidra til å hjelpe hunden. Kontakt gjerne en av våre veterinærer for å høre hvordan vi kan hjelpe hunden din. En av parameterne som er viktig å få løst er å gjøre hunden mindre sensitiv ovenfor torden. Jo raskere du som eier tar tak i dette problemet jo bedre er det. Dette er nemlig en prosess som kan vare over lang tid.

Andre ting som kan hjelpe på redsel for tordenvær inkluderer feromoner og bruk av lyd musikk.

Har du noen spørsmål? Kontakt oss så hjelper vi deg gjerne. Følg oss gjerne på Facebook.