Tips fra veterinæren til deg med seniordyr!

Eldre dyr trenger ofte litt ekstra oppfølging, det er mye du som eier kan gjøre for at ditt dyr får en fin alderdom og kan nyte sine eldre dager. Våre veterinærer har satt opp noen tips som du bør være klar over. Skulle du ha noen spørsmål rundt helsen til dyret ditt? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Riktig fôr er viktig

Det finnes flere ulike fôr for eldre dyr som bidrar til å opprettholde en god helse. Vi har et rikelig utvalg på klinikken og vi kan veilede deg slik at du får et fôr som er optimalt for ditt dyr. Snakk også med veterinæren din om dyret ditt bør ta kosttilskudd, antioksidanter er viktig for seniordyr.

Tilpass turer og mosjon

Det er viktig at dyret ditt beveger på seg og holder seg i form, men du bør ikke dra på lange krevende turer. La dyret ditt bestemme lengden på turen, ikke krev at den går like langt som før. Du kan gjerne ta med hunden din ut i hagen eller parken for litt lek og hjernetrim.

Eldre dyr fryser lettere!

La dyret ditt ha tilgang på et teppe i sengen sin, på kalde og kjølige dager bør du også kle på dyret når det skal ut.

Et viktig tips: ta vare på tannhelsen til hunden din

Problemer relatert til tannhelsen er noe vi ser mye av. Vær flink til å pusse tennene daglig. Du bør også gjennomføre en tannsjekk med tannrens minst en gang i året hos dyrlegen. Tannproblemer kan være ekstremt vondt for hunden din og ikke alltid like enkelt å oppdage.

Tannsykdommer med store smerter er ikke uvanlig. Tannstein gjør også at det blomstrer opp store mengder med bakterier i munnhulen som kan spre seg ut i blodbanen og skape infeksjoner andre steder i kroppen.

Seniohunder kan miste både syn og hørsel

Syn og hørsel kan svikte på dyrenes eldre dager. Tilpass derfor hverdagen for din firbeinte venn, for hunder som er blitt svaksynte eller blinde kan du kjøpe «halo sele», dette er en anti-kollisjon ring/krage som gjør at dyret ikke dunker inn i vegger og andre gjenstander. For dyr som har fått dårligere hørsel er det viktig at du som eier tydeliggjør beskjeder med armer/hender. Start med dette i god tid før hørselen forsvinner, da vil dyret lettere forstå hva du kommuniserer. Det kan også være smart å bruke en vest/dekken med informasjon om at dyret har dårlig hørsel/syn, slik at andre kan ta hensyn til dette.

Pelsstell

Børsting av pels er noe som vil forhindre floker og spre hudens naturlige olje. Dette vil hjelpe mot tørrhet, flass og at huden blir irritert. Du bør også vaske dyret med en shampoo som pleier pels og hud. Det er vanlig at pelstell på eldre hunder vanskeligere og pelsen kan bli blass.

For eldre katter og hunder anbefaler vi VetPlan Pluss som inkluderer helsesjekk med prøvetaking.

Gisle Eritsvær, veterinær ved Lillehammer Dyreklinikk.

VetPlan – trygghet for din beste venn

Nå kan du abonnere på forebyggende pleie som bidrar til å holde katten din sunn og frisk samt reduserer risikoen for alvorlige helseproblemer. Du tegner ditt VetPlan-abonnement hos oss. Første månedsavgift betaler du direkte på klinikken, og deretter skjer videre betaling via autogiro. Med VetPlan binder du deg for 12 måneder, og du vil få løpende påminnelser om tjenester du har til gode i din VetPlan.

Hva koster Vetplan? Prisene varierer mellom de ulike pakkene. VetPlan til katt får du fra 99,- per mnd., vi anbefaler VetPlan Pluss til alle eldre katter, noe som koster 379,- per mnd.| VetPlan til hund får du fra 139,- per mnd. VetPlan Pluss for hund koster 409,- per mnd.

Finn ut mer om Vetplan for katt og hund.


 • eldre hund, seniordyr, seniorhund

  Tips fra veterinæren til deg med seniordyr!

  Eldre dyr trenger ofte litt ekstra oppfølging, det er mye du som eier kan gjøre for at ditt dyr får en fin alderdom og kan nyte sine eldre dager. Våre veterinærer har satt opp noen tips som du bør være klar over. Skulle du ha noen spørsmål rundt helsen til dyret ditt? Ta kontakt så … Les mer

 • seniorsjekk, eldre hund

  Hva slags sykdommer og helseproblemer ser vi ofte hos eldre hunder?

  Når hunden din blir eldre vil den bli mer utsatt for ulike helseproblemer og sykdommer, dette på grunn av aldringsprosessen og at immunsystemet blir svekket. Vanligvis vil en hund som er 7 år bli betegnet som en seniorhund. Dette varierer litt fra rase til rase, store hunder lever normalt sett noe kortere enn mindre hunder, … Les mer

 • seniorsjekk, eldre hund

  Seniorsjekk til eldre dyr

  På samme måte som hos mennesker øker sykdomsrisikoen med alderen hos dyrene. Hos oss kan du bestille en seniorsjekk som er en helsekontroll spesielt tilpasset for eldre dyr.